window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments)}; gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-31534518-1');

Kategorie:

Nový zákon o ovzduší: ti, co nejvíc škodí, budou osvobozeni od poplatků

11. 2. 2012  |  Poslanci dnes schválili dlouho připravovaný zákon o ochraně ovzduší, který ale prošel včetně účelových návrhů poslance Bureše, které osvobozují největší znečišťovatele – elektrárny, teplárny, hutě a další velké průmyslové firmy od poplatků za vypouštění zdraví škodlivých látek do vzduchu. Skončit tak má osvědčený nástroj, který pomohl bezprecedentně snížit emise síry více»

Hazard ve Zlínském kraji: regulace téměř žádná

9. 2. 2012  |  Velká města ve Zlínském kraji využila své možnosti regulovat hazard jen velmi málo, z jejich ulic navíc budou automaty mizet až za tři roky. Pouze Otrokovice a Kroměříž se rozhodly vytlačit z ulic města herny úplně. Nicméně až za tři roky, přestože jim současná legislativa dává možnost zasáhnout okamžitě. více»

Mluvíte krajsky? aneb EIA, ejá, ejajá

1. 2. 2012  |  Umění vysvětlit lidem úřední procesy lidským jazykem je velmi důležité – zabalení záměrů stavět důležité stavby do úředního žargonu je jedním z nástrojů, jak veřejnost účinně otrávit od zájmu zabývat se tím, co se děje v jejich okolí. Nad jedním konkrétním případem a jeho dopady se v tomto článku zamýšlí více»

Facebook

Archiv článků