12. 10. 2012

Milí známí i neznámí přátelé,

Obracím se na Vás v předvečer voleb do zastupitelstva kraje. K tomuto kroku mne vedou osobní zkušenosti z předvolební kampaně.
Vnímám, že mnozí z Vás, ať už pod vlivem pocitu znechucení z naší politické scény či ve snaze vymezit se vůči establishmentu odmítáte v těchto volbách vůbec hlasovat, nebo chcete svůj hlas záměrně znehodnotit. Vnímám, že mnozí z Vás, ovlivněni výsledky předvolebních průzkumů, nechcete dát svůj hlas malým, neparlamentním stranám z obavy, že takto propadne.

Vnímám, že mnozí z Vás, ve strachu z možného comebacku KSČM, potažmo následného partnerství s ostatními levicovými stranami, budete raději volit menší zlo a tak hlasovat pro strany patřící k pravé části politického spektra.

To všechno vnímám a proto Vás žádám: Nenechte se vmanipulovat svým vlastním pobouřením, znechucením, svým vlastním strachem do jakési lehce ovlivnitelné, vypočitatelné masy a jděte k volbám. Jděte k volbám a svým rozhodnutím hlasovat pro malé strany, přijměte díl odpovědnosti za svou budoucnost.

A pokud Vaše volba bude patřit Straně zelených a my se díky tomu probojujeme do zastupitelstva kraje, slibuji Vám, že mým největším úkolem bude vrátit významu slova politik jeho kredit. Protože můžeme sice všichni pospolu spílat, že politický strany jsou zločinecký systém, avšak bohužel nic lepšího zatím nebylo vymyšleno. A tak při vědomí, že tento systém nás ovlivňuje ať chceme či ne, Vám přeji šťastnou ruku při nadcházejících volbách.

Kateřina Zukalová, lídr Strany zelených ve Zlínském kraji